Den svenska visan - Wisby Strand - Congress & Event
11 november 2017

Den svenska visan

[ ]
[Tid] 15.30
[Plats] Stora scenen Wisby Strand

Sverige har haft en levande visskatt allt sedan Bellmans skrev sina epistlar. Taube berikade den med heta rytmer och Vreeswijk kryddade med politiska undertexter. Många har de varit som bidragit till att vi idag har en vistradition med ett ben i traditionen och det andra i framtiden. Vad är en visa förresten? Kan det vara så att dagens poplåt är en klassisk visa imorgon? Denna konsert kommer vi att utforska visans alla dimensioner och till vår hjälp har vi först och främst grävt i den gotländska kalkstensgrunden.
Joel Zerpe är gotlänningen som formats som artist under åren i Gotlands Musikalkompani. Han har sedan förfinats under åren på musikalprogrammet på Högskolan för scen och musik i Göteborg. Numera är Joel en fullfjädrad musikalartist som senast kunnat ses i Phantom of the Opera på Cirkus i Stockholm.
Lina Zerpe är nyexaminerad från Högskolan för scen och Musik i Göteborg och hon förutspås en strålande framtid som musikalartist.
Gotlands Gosskör under ledning av Britta Backlund Rödland firar i år 10-årsjubileum. Kören har blivit en institution i sig själv och fungerar som en viktig plantskola för Gotlands starka körtradition.
Simplyfive är en vokalkvintett bestående av fem män som älskar att sjunga. De möttes för första gången i Uppsala domkyrkas gosskör och har sjungit tillsammans i över 10 år.

Medverkande:
Joel & Lina Zerpe
Simplyfive
Dirigent och arrangör: Jacob Norin
Gotlands Gosskör
GotlandsMusikens Orkester

­Köp Biljetter här!

Rullstolsplats bokas via Ticketmaster Callcenter 077-170 70 70

Skicka en kommentar om innehållet på sidan
Här kan du skicka in synpunkter på innehållet på den aktuella webbsidan. Din kommentar kommer inte att publiceras, utan skickas till personen som ansvarar för sidan.
* = Obligatorisk uppgift

Ange ett meddelande!

Ange en riktig e-postadress!

Filen var för stor! Välj en mindre.

Ange vad är det för veckodag idag!

Tipsa en vän
Här kan du tipsa en vän om den aktuella webbsidan.
* = Obligatorisk uppgift

Ange din väns namn!

Ange din väns e-postadress!

Ange ditt namn!

Ange din e-postadress!

Ange vad är det för veckodag idag!

Uppdaterad: 2017-11-15   Ansvarig: Helena Härdelin
NT Management AB | Strandv 4 | SE-621 55 Visby, Sweden | Ph: +46 498 651100 | Fax: +46 498 651110 | E-mail: