Sven-Bertil Taube & Göran Fristorp

Sven-Bertil Taube och Göran Fristorp är två mycket välkända och synnerligen uppskattade artister i Norden. Deras konserter tillsammans är en stor publiksuccé . Med Sven-Bertil Taubes personliga tolkningar av Evert Taubes alster och Göran Fristorps gitarrvirtuositet och intensitet skapar de vismagi. Det blir konserter med mycket värme och glädje tillsammans med pianisten Curt-Eric Holmquist.

Sven-Bertil Taube är sedan flera år Sveriges store vissångare och estradör. Hans många inspelningar till orkesterarrangemang av barndomsvännen Ulf Björlin revolutionerade svensk viskonst i slutet av 1950-talet. Han har framgångsrikt tolkat poeter som bland annat Carl Michael Bellman, Nils Ferlin, Leo Ferré, Lars Forssell, Ulf Peder Olrog, Mikis Theodorakis och inte minst Evert Taube. Sven-Bertil Taube har en omfattande karriär inom teater, film och musik och är fortfarande mycket efterfrågad på både scen och film där han prisas såväl nationellt som internationellt. I november 2014 kom kritikerrosade CD:n ”Hommage” en hyllning till hans vänner. Sven-Bertil Taube tilldelades ”Årets hederspris” vid Grammisgalan 2014 och ”Årets visa” 2015 för Hommage, som har sålt guld. Sven-Bertil gjorde succé i TV 4:s program ”Så mycket bättre” och Hommage har fått två uppföljare, båda har blivit en succé..

Göran Fristorp är en visornas man i den svenska musikvärlden, med en blandad repertoar av egen musik, Evert Taube, Nils Ferlin, Olle Adolphson, Erik Axel Karlfeldt för att nämna några. Under karriären har Göran Fristorp gett ut 23 skivor, genomförts tusentals konserter, samarbetat med flera av Sveriges och Norges största musikprofiler och – Göran Fristorp har tackat nej ett erbjudande om att skriva låtar på heltid i Los Angeles. Göran Fristorp är en av Nordens mest skickligaste gitarrister på klassisk gitarr och anses av många vara vår främste vissångare. I november 2013 kom ”Klassisk Fristorp”, CD inspelad med Norska Radions Symfoniorkester. I mars 2018 kommer CD:n ”Fristorp sjunger Edfelt”.

Curt-Eric Holmquist har gjort sig känd som pianist och kapellmästare genom en rad program i TV, bl. a. Gomorron Sverige och Lotta på Liseberg. Han har varit dirigent i såväl den svenska Melodifestivalen som Eurovision Song Contest. 1966 var Curt-Eric Holmquist med och bildade dansbandet Curt Haagers och i 12 år teatermusiker i Hagges revy på Lisebergsteatern. Under ett flertal år arbetade Curt-Eric Holmquist som programchef på Liseberg.

  • 25 augusti 2018
  • Spelning kl. 16.00
  • Insläpp kl. 15.00
  • Speltid 90 min utan paus
  • Stora scenen, Wisby Strand
  • Pris 450:- exklusive serviceavgift

Välj ett annat evenemang