Guldhjärnegalan

Henke & Jonatan med kollegorna från SOS Gute bjuder åter igen in till en gala för välgörenhet!!!

Det blir en magisk kväll med allt man kan tänka sig på en gala. Röda mattan, bubbel, fantastisk mat och massa annat, i en balans mellan fest och allvar.

Galan kommer vara startskottet för:

Guldhjärna – tillsammans för psykisk hälsa på Gotland.

Insamlingen är redan i full gång med bland annat bidrag från ”Bettans Loppis” på Kallis, stöttande bidrag från Länsförsäkringar Gotland, SOS Gute, Kusinerna Kommunikation, HE Teknik & Event, Wisby Strand samt många fler som vill bidra.

Vi hoppas att även du vill vara med och stödja detta viktiga ändamål!

Kvällens Konferencierer:

Johnnie & Mattias kända från TV –  Sofias Änglar på Kanal 5.

Live på scen:

Louisiana Avenue, samt fler överraskningar under hela kvällen.

100 kr/kuvert skänker Wisby Strand till Guldhjärneprojektet 2019.

Varmt Välkomna önskar Henke & Jonatan  

Mer info finns också på:

Instagram: Guldhjarna, Facebook: Guldhjärnegalan

#GULDHJARNAN

Info om: Guldhjärna – Tillsammans för psykisk hälsa på Gotland

Psykisk ohälsa drabbar många och angår oss alla.

Var tredje person i Sverige har erfarenhet av psykisk ohälsa, egen eller hos närstående. Psykisk ohälsa är ett stort folkhälsoproblem som ökar i samhället, både bland vuxna och unga, över hela världen. Med det följer stort lidande för många människor och stora kostnader i samhället. I Sverige idag beror hälften av alla sjukskrivningar på psykisk ohälsa. För att bryta trenden och skapa psykisk hälsa behöver vi göra något nu. Vi måste alla hjälpas åt inom alla olika organisationer; offentliga så väl som idéburna och frivilligorganisationer, i näringslivet och som privatpersoner.

Efter ”Hjärtat slår för Gotland” projektet har vi på Gotland visat att vi har hjärtan av guld genom att vi har ökat kunskapen om första hjälpen vid fysisk sjukdom och det finns nu nästan hjärtstartare i varje socken. Nu behöver vi på Gotland fortsätta tillsammans att stödja vår psykiska hälsa. Vi behöver lyfta fram att vi också har hjärnor av guld!

Nationellt har en rörelse skapats, Mind//Shift med syfte att tillsammans mobilisera ett samhälle, där vi alla mår bra och där det är värdigt att leva. Här på Gotland har Region Gotland, Länsförsäkringar Gotland och Svenska kyrkan gått med i rörelsen och vill tillsammans med andra aktörer i samhället driva projektet Guldhjärnan. Målet är att under 5 år gemensamt i samhället jobba för att sprida Första hjälpen till psykisk hälsa (MHFA-Mental Health First Aid), en tvådagarsutbildning till 6000 personer. Det motsvarar cirka 10 % av befolkningen och gör att kunskapen om psykisk hälsa och ohälsa kommer öka betydligt på vår ö. Det motverkar tabun om psykisk ohälsa och ger oss ökad kunskap om så att vi lättare kan stödja den medmänniska som mår dåligt. Studier visar att utbildningen har den effekten och idag används den i flera länder i världen. I Sverige garanteras kvaliteten på utbildningen av Karolinska Institutet.

Vår förhoppning är att så många som möjligt vill vara en del av denna satsning och tillsammans verka för att Gotland skall fortsätta vara en fantastisk plats att leva och bo på, för oss alla med hjärtan och hjärnor av guld.

Kontaktuppgifter om ni har frågor eller vill bidra:

* För frågor kring projektet kan du gärna vända dig till:

* Henrik Swedborg henrik@brasak.se

* Veronica Herman, Region Gotland veronica.hermann@gotland.se

* Eva-Mari Karlsson Kempi, Visby Domkyrkoförsamling eva-mari.karlsson.kempi@svenskakyrkan.se

* Anne Dungner Hjellström, Visby Stift anne.dungner@svenskakyrkan.se

* Henrik Stangel, Länsförsäkringar Gotland henrik.stangel@lfgotland.se

  • 14 december 2019
  • Kl 18.30
  • Klädsel - Gala
  • Åldersgräns 18 år
  • Pris 695:- exkl serviceavgift

Välj ett annat evenemang