Trygga och säkra konferenser på Wisby Strand nu med Vaccinpass

Vi tar ansvar i vår mötesmiljö

Det här gäller för vaccinbevis

Den 1 december 2021 började reglerna om vaccinationsbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar som hålls inomhus med fler än 100 deltagare att gälla. Reglerna innebär bland annat att:

• Arrangörer kan genom att kräva vaccinationsbevis av deltagare fortsätta att bedriva sin verksamhet utan begränsningar.

• De nya reglerna berör endast allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med fler än 100 deltagare, såsom offentliga danstillställningar på nattklubbar, konserter och shower som anordnas för allmänheten. Exempelvis servering av julbord utan konsert, show eller liknande inslag utgör i sig inte en allmän sammankomst eller en offentlig tillställning.

• Vid inpassage ska vaccinationsbevisets äkthet verifieras och legitimation uppvisas så att vaccinationsbeviset kan knytas till den deltagare som visar upp det.

• Funktionärer, ordningsvakter eller annan personal behöver inte uppvisa vaccinationsbevis.

• Kravet på vaccinationsbevis gäller inte för personer under 18 år och för personer som av medicinska skäl inte bör vaccinera sig mot sjukdomen covid-19.

Vad gäller för bokade konserter?
På Wisby Strand kommer du att bli ombed att visa upp ditt vaccinbevis i samband med att din biljett scannas. För mer information kontakta din biljettutgivare alternativ arrangör. Vill vill göra er uppmärksamma på att Wisby Strand inte alltid är arrangör utan spelplats och således hänvisar vi till arrangör. Det gäller just nu alla konserter förutom Juldagen.

Vad gäller för julbord?
Ett julbord i sig är ingen allmän sammankomst eller offentlig tillställning i ordningslagens mening, så ett julbord omfattas i regel inte av kravet på vaccinationsbevis, så länge det är ett slutet sällskap.

Har du inget vaccinationsbevis?
Se nedan för att skaffa vaccinationsbevis. Är det så att du av olika anledningar inte har så har vi inte möjlighet att ta emot dig hos oss på Wisby Strand.

  • Vaccinera dig. Inom sju dagar rapporteras vaccinationen in till Nationella vaccinationsregistret.
  • Logga in med e-legitimation på www.covidbevis.se.
  • Hämta, skriv ut eller spara ditt vaccinationsbevis. När du har hämtat beviset skickas det även automatiskt till din digitala brevlåda (ex Kivra), om du har en sådan.
    Källa: E-hälsomyndigheten

Hur levererar vi ett säkert möte?

Vi märker att många, precis som vi, saknat fysiska möten och kunna bolla ideer, planera samt brainstorma tillsammans istället för framför en skärm. Därför ser vi nu en ökning i förfrågningar hos oss för alla typer av möten ända från Styrelse på 10 deltagare till större upp till 300 deltagare. Vi vet att Wisby Strand med sina stora ytor och luftiga miljöer är till stor fördel för att skapa trygga och säkra upplevelser tillsammans.

Vi har noga utarbetade rutiner för att genomföra arrangemang så att säkra avstånd kan hållas mellan deltagare och så att alla kan känna sig trygga.

Vi möblerar våra möteslokaler och matsalar luftigt, håller grupperna avskilda från varandra och säkerställer att ingen trängsel uppstår. Vi erbjuder rymliga lokaler samt har flera olika sällskapsytor att erbjuda så du inte ska behöva trängas med andra. Våra bufféer (fika, lunch, middag) är utbytta och vi serverar ert sällskap direkt vid bordet.

Vi alla ett stort ansvar för att minska smittspridning, så det känns viktigt att tillsammans med er få diskutera genomförandet. Alltifrån hur vi dukar, sköter eventuellt incheckning, vad vi kommunicerar i pauser. Vi har många bra idéer på hur vi gör det bra och tryggt.

Vad är en allmän sammankomst?

Folkhälsomyndigheten förbjuder allmänna sammankomster med fler än 50 personer. Gäller det oss som konferensanläggning? Nej, en konferens är inte per definition en ”allmän sammankomst”. Exempel på en allmän sammankomst är en konsert, en teaterföreställning eller en bio. Simhallar omfattas exempelvis inte och genomgående för en allmän sammankomst är just att allmänheten ska ha tillträde.

Vi på Wisby Strand vill att NI som besökare och gäster fortsatt skall känna er trygga i vår mötesmiljö.

Hör gärna av dig till din kontaktperson hos oss för mer info.